LUFT

ELD

VATTEN

Spelglädje!!!!

Deutsche Motett med Radiokören under ledning av  Eric Ericson:

Geoff Chapman, Toronto Star Canada ”-The Strauss, which wanders through four octaves, was decorously illuminated, with invigorating and sweeping passages. It provided a rare opportunity for four soloists to rise above the northern sonorities in felicitous fashion, soprano Pernilla Ingvarsdotter a standout with her diamantine, clean tones.”

Pernilla var solist i tv-gudstjänsten som sändes den 17 november 2013. Se inslaget på Pernillas hemsida.

PERNILLA INGVARSDOTTER har efter avslutade studier vid Musikhögskolan i Piteå och Operastudio 67 frilansat som soloartist. Hon ger årligen 50-talet konserter och har framträtt både i Sverige och utomlands och har ofta medverkat i svenska radiosändningar på både lokal- och riksnivå.


Pernilla är en flitigt anlitad sopransolist i oratoriesammanhang både i hembygd såväl som Stockholms större innerstadskyrkor och har då sjungit med orkestrar som Radiosymfonikerna, Radiokören, Camerata Nordica, Barockorkestern Stockholm, Hovkapellet, Göteborg Baroque,Marinens musikkår mm.

Med förkärlek gör hon gärna musikprojekt för barn såsom En Gnistrande jul med barnkör och Samuel Fröler 2009 samt aktuella barnoperan "Hans och Gretas Operaäventyr" och Den Magiska Iskristallen.

2019 har hon flertalet gånger varit anlitad av Länsmusiken i Kalmar där hon sjungit rollen som Susanna i bearbetningen för mellan och högstadieelever av Figaros bröllop. "Lilla Figaro".


Hennes ljusa, slanka sopran gör henne särskilt uppskattad i Barocksammanhang.

MARIT SJÖDIN är en hängiven frilanscellist med hjärtat i kammarmusiken. Hon tog examen vid Musikhögskolan i Göteborg 1996 och gick därefter en treårig diplomutbildning i Paris. Vid sin slutliga examen 1999 belönades hon med högsta pris i cello och kammarmusik. Under 2004 var hon Artist in residence på det välrenommerade kulturcentrat i Banff, Kanada.Marit spelar regelbundet i kammarmusikföreningar med olika ensembler, hon har framträtt solistiskt i Sveriges Radio P2 och SVT och arbetar ofta i Nordens professionella orkestrar. Däribland kan nämnas Göteborgs-, Norrlands - och Malmöoperans orkestrar, men även Svenska Kammarorkestern, Bergen filharmoniske orkester och Malmö och Helsingborgs Symfoniorkester.

Marit har framträtt på ett flertal festivaler, däribland i Toscana, Italien 2008 med sångare och musiker från Kungliga Operan i Stockholm.

Hennes musikaliska mångsidighet har även lett till framgångsrika samarbeten med jazzmusiker, dansare och skådespelare.  2006 gav Marit ut sin första CD ihop med pianisten Sarah Hagen, med titeln Concealed diamonds.

2011/12 agerade Marit som scenisk kammarmusiker i Malmö Operas intima föreställning Charlie Chaplin samt i kabarén Min älskade Pierrot.

Helena har framträtt i Sveriges Radio, BBC och Suisse Romande. Sveriges Television har gjort en dokumentär om Helena med titeln ”Stjärna år 2000” med TV-producenten Helen Elmqvist. Helena är också en ambitiös kammarmusiker och har bland annat spelat Beethovens Trippelkonsert i Köpenhamn. År 2005 tilldelades hon Västsvenska kulturfondens pris i Göteborg. Helena är sedan 2010 grundare av och konstnärlig ledare för Göteborgs pianofestival.

I Sverige har hon belönats bl.a av Ljunggrenska tävlingen, Yamaha foundation, Kungliga musikaliska akademien och ”Årets Pianist i Skåne 2000”. 1993 antogs hon till Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, och efter det soliststudier i London och Genève för prof. Christopher Elton och Dominique Merlet. Helena Sul har konserterat i bland annat Tyskland, Frankrike, Israel, USA och Sydkorea och varit solist med exempelvis symfoniorkestrarna i Malmö, Helsingborg och på Tivoli i Köpenhamn.

Under 2015 genomförde Helena med framgång en turne till Kina.

Webmaster: Pernilla Ingvarsdotter